Pähkinänsärkijän tarina

I NÄYTÖS

prologi

On jouluaattoaamu. Klaara, Liisa ja Maija auttvat äitiä keittiössä jouluherkkujen valmistuksessa. Kristiina-täti on paistanut piparkakut.

kohtaus 1

Joulujuhlassa lapset esiintyvät. Klaara saa tädiltään lahjaksi Pähkinänsärkijänuken. Nukke muistuttaa sadun prinssiä.

kohtaus 2a

On myöhä ja Klaaran täytyy mennä nukkumaan. Yhtäkkiä kutsumattomat vieraat tunkeutuvat Klaaran kotiin. Kello lyö kaksitoista ja Klaara säpsähtää… hänen huoneensa on täynnä rottia! Satakieli on ilmestynyt suojelemaan Klaaraa ja se lähtee hakemaan lisäapua Lelumaasta.

Rottakuningatar haluaa Pähkinänsärkijänuken itselleen, sillä se tietää, että se, joka tämän nuken omistaa, on tuleva Lelumaan hallitsija.

kohtaus 2b

Lelumaasta saapuvat Klaaran apuun Sotilasnuket ja eri maiden nuket, jotka taistelevat hiiriä ja pikkurottia vastaan. Rottakuningattaren klaani häviää ja Pähkinänsärkijänukke säilyy Klaaralla.

kohtaus 3

Taistelu on väsyttänyt Klaaran, joka istahtaa nojatuoliin ja nukahtaa. Unessa hän on muuttunut prinsessaksi ja Pähkinänsärkijänukke prinssiksi. He tanssivat yhdessä ja rakastuvat.

kohtaus 4

Klaara uskoo heränneensä. Taianomaisesti lumihiutaleet muuttuvat kauniiksi lumiprinsessoiksi. Satakieli johdattaa Klaaran kohti Lelumaata.

VÄLIAIKA ( 20 MIN )

II NÄYTÖS

kohtaus 5

Lelumaan asukkaat toivottavat Klaaran tervetulleeksi ja esiintyvät hänelle. Pähkinänsärkijänukke muuttuu eläväksi nukeksi ja Klaara kruunataan Lelumaan kuningattareksi.

kohtaukset 6 - 11

Espanjalainen nukke, arabialainen nukke ja pikkuarabinuket, kiinalainen nukke, venäläinen nukke, ranskalainen nukke ja pikkuranskattaret sekä Pähkinänsärkijänukke esiintyvät kukin vuorollaan.

kohtaus 12

Klaara-kuningattaren kunniaksi järjestetään suuret juhlat ja kaikki esiintyvät.

kohtaus 13

Klaara herää sängyssään ja huomaa nähneensä unta…kaunista unta.