Tärkeää kokemusta mahtavissa olosuhteissa Bakussa

1.5.2018

Suomen yksilöiden team Bakussa 042018 - kiitos tuomarille Alexandra Mavrakikselle sekä samoin Rebecalle ja Larisalle mukavasta matkaseurasta.
Suomen yksilöiden team Bakussa 042018 - kiitos tuomarille Alexandra Mavrakikselle sekä samoin Rebecalle ja Larisalle mukavasta matkaseurasta.
Inessa haastattelussa
Inessa haastattelussa
Joukkueiden palkintojenjako kisamaskottiGur Gurin kanssa
Joukkueiden palkintojenjako kisamaskottiGur Gurin kanssa
Elisa, Ada, Juulia, Emma, Milja ja Amanda iloisina kahdesta finaalipaikasta
Elisa, Ada, Juulia, Emma, Milja ja Amanda iloisina kahdesta finaalipaikasta

Azerbaidjanin voimisteluliitto emännöi rytmisen World cup -kilpailua 26.-29.04.2018, mukana 27 maata, 43 yksilöä ja 12 joukkuetta. SVS Espoon Inessa Rif pääsi osallistumaan maailman cup -tason kilpailuun pitkän tauon jälkeen. Suomea edustivat lisäksi joukkuemaajoukkue sekä Suomen mestari Rebecca Gergalo

Inessan ohjelmat sujuivat kilpailussa kauden muita kv. kilpailuja varmemmin. Kiitosta tuli kv. valmentajilta ja tuomareilta ohjelmien vaikeustasosta, pirueteista sekä koreografioista.
Suoritusvarmuus ei ole toisaalta vielä kohdallaanvaikeustason vaatimalla tavalla, jokaiseen ohjelmaan mahtui vielä noin 2 pisteen arvoisia improvisointeja ja pudotuksia, pisteet liikkuivat tätä mukaa tässä kisassa 11-12 pisteen välillä. Koko Bakun mc-kilpailun avannut vanneohjelma oli epävarmin, mutta suoritusvarmuus ja sijoitukset nousivat lupaavasti neliottelun loppua kohden ja paras sijoitus tuli nauhalla 32.

Kilpailu osoitti Inessalle ja valmennusteamille, että ohjelmat, väline- ja piruettivaikeusosat ovat kilpailukykyiset aivan tällä kisojen korkeimmallakin tasolla, muut vaikeusosat ja suoritusvarmuus (toistomäärät) tulee saada samalle tasolle. Seuraava koitos on Portimaon World Cup -challenge kahden viikon kuluttua. 

Yksilöissä Suomen mestari Rebecca Gergalo (OVO) voimisteli kokonaisuudessaan hyvän ottelun yltäen pisteille 13-15 ja paras sijoitus Rebecalla keiloilla hienosti 13. pistein 15,55. Yksilömitaleista kamppailivat Venäjän Maria Sergeeva, Valko-Venäjän Anastasia Salos ja Ukrainan Vlada Nikolchenko. Välinefinaaleissa mitaleille yksivät lisäksi Venäjän Ekaterina Selezneva, Valko-Venäjän Ekaterina Galkina, Bulgarian Katrin Taseva ja upeasti myös USA:n Laura Zeng ja Japanin Minagawa Kaho.  

Suomen joukkuemaajoukkue voimisteli ensimmäistä kertaa historiansa aikana maailman cupissa puhtailla suorituksilla hienosti molempiin finaaleihin sijoittuen molemmissa 8.
Joukkuekisan kärjessä loisti Bulgarian supertekninen joukkue, jolla oli läpi ohjelmien hengästyttävä tempo - heti perässään Italian taiteellinen ja vahva joukkue.Venäjän joukkue ei osallistunut tähän kilpailuun.

Vieraanvaraiset järjestäjät näyttivät muille maille mallia ja tarjosivat loistavat kilpailu- ,majoitus- ja kuljetusolosuhteet. Voimistelijat huomioitiin ystävällisesti kaikin mahdollisin tavoin kisan aikana.

Seremonioissa ja pisteitä odotellessa tarjottiin yleisölle show-tunnelmaa sekä aktiivisen kisamaskotin @Gur_Gur02 avulla myös huumoria, mikä ei tee pahaa usein aika jäykkätunnelmaisissa rytmisen kilpailuissa.
Kaunis live-musiikki kisatauoilla sitoi suoritukset ja pisteitten odottelut hienosti yhteen - hieno ja raikas idea kisajärjestäjiltä.


FIG:n TIEDOTE JA VIDEOITA
FIG:n TIEDOTE JA VIDEOITA


LIITON TIEDOTE PE 
LIITON TIEDOTE LA
LIITON TIEDOTE SU

KISAJÄRJESTÄJÄN SIVUT