Inessalle onnistuminen nauhalla Berliinissä - paras oma World Cup -tason sijoitus

10.7.2017

Nauha kulki tässä kisassa - palkintona jaettu 22. sija WCC-tasolla
Nauha kulki tässä kisassa - palkintona jaettu 22. sija WCC-tasolla
Berlin Masters järjestettiin jo 17. kertaa
Berlin Masters järjestettiin jo 17. kertaa

SVS Espoon Inessa Rif pääsi edustamaan Suomea Berliinissä 11.-15.07.2017 Berlin Masters World Cup Challenge -kilpailussa. Inessan uralla tämä oli vasta kolmas World Cup -tason kilpailu, vaikka arvokisaedustuksia ja alemman tason kv. kisaedustuksia on tullut jo useita.

Perinteikäs Berlin Masters järjestettiin jo 17. kertaa, tänä vuonna uudella  World Cup Challenge -formaatilla. Mukana oli hienosti 21 maata, 37 yksilöä ja kahdeksan joukkuetta.

Venäjän kansallislaulu soi tässäkin kisassa useiten: Ekaterina Selezneva loisti yksilöfinaaleissa ja Venäjän maajoukkue hallitsi joukkueita sekä kaksiottelussa että joukkuefinaaleissa, mutta yksilöiden neliottelun voitto meni Valko-Venäjän Katsiaryna Halkinalle.

Inessa oli päässyt elämänsä kolmanteen WC-tason kisaan, edelliset vuosilta 2012 ja 2016. Berliinissä välineistä kulki parhaiten ja puhtaiten - vihdoinkin ;) - nauha, jolla irtosi kisan skaalassa kelpo pisteet 13,05 ja paljon kehuja sekä jaettu 22. sija (sisältäen ajan ylityksen 0,1). Tämä onkin Inessan isompien kv. kilpailujen paras sijoitus, edellinen oli saavutettu viimekertaisista Universiadeista (pallolla sija 23.)  
Myös keilat tuottivat kahdesta isosta virheestä huolimatta hyvän sijan 27.

Ensimmäisen kisapäivän aloituspaikka ja selvät välinevirheet tiputtivat vanteen ja pallon ja tätä mukaa neliottelun suoritus- ja sijoitustasoa (29. ja 30.).

Pisteskaala oli läpi kisan hyvin ankara ja voimistelijoiden pisteet jäivät kevään kisoista sekä juhannuksena kisatun Holonin kilpailun pistetasosta selvästi (1-2 pistettä). 

Helmikuussa alkanut kisakausi jatkuu vielä, ja tästä on hyvä jatkaa kohti pääkisoja. Pietarin harjoitusleirin (11.-15.07.2017) ja MM-karsinta 2:n (Esport Center, OTC 18.07.2017) jälkeen on vihdoin vuorossa viikon mittainen erittäin ansaittu loma ja sitten edessä onkin tiukka loppurutistus Universiadeihin ja/tai Pesaron MM-kilpailuihin. 

Kiitokset Suomen tuomarina toimineelle Alexandra Mavrakikselle sekä huoltojoukoille :) 

TULOKSET JA KUVIA KISASIVULTA
Voimisteluliiton tiedote