Elviiralle hopeaa - hyviä suorituksia ja kokemusta SVS-voimistelijoille Latvian Liepajasta

21.6.2017

Lentokentällä ennen matkan alkua.
Lentokentällä ennen matkan alkua.
Liepajan upea olympia-urheiluhalli.
Liepajan upea olympia-urheiluhalli.
Elviiralle pallolla hopeaa 2005 B -sarjassa.
Elviiralle pallolla hopeaa 2005 B -sarjassa.
Ryhmäkuva harjoitusalueella uusien paitoje kera-
Ryhmäkuva harjoitusalueella uusien paitoje kera-
Kauppareissulla.
Kauppareissulla.

Anastasia venyttelemässä ennen omaa suoritusta.
Anastasia venyttelemässä ennen omaa suoritusta.
Markkinoilla mansikka ostoksilla.
Markkinoilla mansikka ostoksilla.
Kisameikit kuntoon.
Kisameikit kuntoon.
Välillä pitää muistaa myös huilata.
Välillä pitää muistaa myös huilata.
Saran liikkuvuutta ennen omaa kisaa.
Saran liikkuvuutta ennen omaa kisaa.

SVS-kaupunkien voimistelijoita Jasmin Josefssonin ja Eveliina Rajajärven kanssa kv. kisassa Latvian Liepajassa 16.-19.06.2017. SVS Vantaan prenuorelle Elviira Niiraselle hienosti hopeaa ja muilla myös onnistuneita suorituksia.

 

Torstaina 15.6. kymmenen SVS:n voimistelijaa, valmentaja Jasmin Josefsson, tuomari Eveliina Rajajärvi sekä kuusi huoltajaa lensivät Latviaan, Liepajassa pidettäviin rytmisen voimistelun kilpailuihin (Liepaja City of Winds Cup). Kilpailuun osallistui voimistelijoita Latviasta, Liettuasta, Virosta, Valko-Venäjältä, Tsekistä ja Suomesta. Riikasta matka jatkui pikkubussilla tiiviissä tunnelmissa. Parin pysähdyksen taktiikalla hurautettiin noin kolmen tunnin matka Liepajan kauniiseen kaupunkiin, jossa majoituimme viihtyisään hotelli Livaan. Nopean majoittumisen jälkeen nautittiin illallinen hotellin ravintolassa. Päivän päätteeksi vielä treenit hotellihuoneessa sekä seuraavana päivänä kisaavien tyttöjen hieronnat. Pitkä matkapäivä, jännitys ja nukkuminen kavereiden kanssa aiheuttivat pientä liikehdintää mutta Nukkumatti veti pidemmän korren tälläkin kertaa.

 

Perjantai 16.6. Monipuolisen aamiaisen jälkeen oli hetki aikaa tutustua lähiympäristöön, huilata huoneessa tai käydä vaikkapa kaupassa. Sää oli aurinkoinen mutta hieman tuulinen. Liepajan kaupunki on tunnettu tuulisena kaupunkina, johon kilpailun nimikin viittaa. Puolen päivän jälkeen siirryimme koko porukalla kisapaikalle, joka oli ”Liepajas Olimpiskais Centrs”. Siistissä ja tilavassa kisapaikassa kaikki toimi hienosti. Ruokailut oli maksettu etukäteen ja valinnanvaraa oli riittävästi. Myös huoltajien kahvikiintiö täyttyi hienosti ja kohtuullisella hinnalla.

Ensimmäisenä kisapäivänä kisasivat 2007B ja 2006B tytöt (Laura, Vanessa, Wilma, Jessica ja Sofia). Kilpailevat tytöt lämppäsivät, muut treenasivat sillä aikaa. Tytöt esiintyivät hienosti ja kaverit tsemppasivat pienen harjoittelun jälkeen: ”Tsemppii, kaikki kii, ei tuu mustelmii!!!!” Palkintosijoja ei tullut, kokemusta sitäkin enemmän! Palkintojenjaon jälkeen palasimme hotellille ja lähdimme läheiseen ravintolaan. Nälkäisille voimistelijoille maistuivat alkupaloiksi jo haarukat, mutta odotus palkittiin herkullisilla annoksilla. Yöunta ei tarvinnut kauan houkutella hyvän aterian jälkeen.

 

Lauantai 17.6. Toisena kisapäivänä oli vuorossa joukkomme nuorin voimistelija Anastasia (2010) ja 2002B ryhmässä kisaava Mimosa. Aamiaisen jälkeen lähdimme taas kisapaikalle koko porukalla. Hotellin ja kisapaikan välillä kulki pikkubussi, jota käytimme aina kun mahdollista. Taksikyyti oli toinen vaihtoehto; matka hotellilta kisapaikalla maksoi vain pari euroa! Kannustettuamme Anastasian hienon suorituksen, lähdimme tutustumaan kaupunkiin ja shoppailemaan. Isosilmäisiä pehmoja, fidget spinnereitä, kenkiä, vaatteita ja mansikoita. Ainakin näitä aarteita löydettiin marketista, torilta ja vaatekaupasta hyvään hintaan. Shoppailun jälkeen menimme hotellille valmistautumaan illan kisoihin. Aurinko porotti lämpimästi, osa huoltajista sai tuliaisiksi rusketusrajat kahvitellessaan ulkona esitysten välissä. Illalla tuli välillä vettä, sitten ilma taas selkeni.

Myös Mimosa suoriutui kisoissa mallikkaasti, muut tytöt treenasivat ja kannustivat. Wuhuu!! Palkintojenjaon jälkeen söimme illallista kauniisti puettuina hotellin ravintolassa. Caesar -salaatti oli suosittu annos, myös pasta teki kauppansa lapsille. Uni tuli silmään ilman suurempia ponnisteluja.

 

Sunnuntai 18.6. Kolmas kisapäivä ja vuorossa 2005B tytöt (Sara, Elviira ja Erica). Kannustusjoukot treenasivat, opettelivat uusia temppuja ja kannustivat. Kisapaikalla oli myytävänä voimistelutarvikkeita ja pukuja, ainakin yksi onnekas tyttö löysi kauniin puvun tuliaisiksi. Puvut olivat näyttäviä ja hinnatkin olivat kohdillaan.

Päivän aikana nähtiin hienoja voimisteluesityksiä eri maista ja tietysti SVS:n tyttöjen upeat esitykset. City of Winds Cupissa palkittiin voimistelijat välinekohtaisesti sekä kokonaispisteiden perusteella. SVSV:n Elviira voimisteli itselleen hopeaa pallolla ja Sara hienosti neljänneksi. Erica onnistui keilaohjelmassa tekemään aivan oman maximinsa. Kaikki tytöt kerryttivät kuitenkin arvokasta ulkomaankisakokemusta ja saivat oppia uusia asioita. Kisapaikalla törmättiin myös tuttuihin Minskin Olympia-keskuksesta, joiden opissa osa tytöistä oli viime syksyn ja kevään leireillä.

Palkintojenjaon jälkeen vaihdoimme hotellilla kevyempää vaatetta päälle ja pakkasimme reppuihin uikkarit: suuntana oli kuuluisa 8 km pitkä Liepaja Beach! Ranta oli mahtavan kaunis valkoisine hiekkoineen ja aaltoineen. Rohkeimmat tytöt pulahtivat uimaan ja toiset keräilivät simpukoita ja kävelivät kauniilla rannalla. ”Pieni” tuulikaan ei haitannut menoa. Muutama fiksu huoltaja oli kaivanut kevyttoppiksen päälle. Biitsin jälkeen vielä pienet pomput lähipuiston trampoliineilla ja kävelyretki hotellille. Suihkun jälkeen parempaa päälle ja syömään illallista kivaan paikkaan kanaalin varrelle. House of Food tarjosi herkkua moneen makuun, aina kissapitsasta saunakanaan. Viimeinen ilta vierähti nopeasti ja oli aika pakata kimpsut ja kampsut kotimatkaa varten.

 

Maanantai 19.6. Aamiaisen jälkeen pikkubussi odotteli jo meitä matkalle Riikaan. Kentällä viimeisiä shoppailuja ja evästä ennen koneeseen menoa. Turvatarkastuksessa kiinnostusta herättivät nilkkapainot, läpi päästiin kuitenkin kaikki. Vanteet saimme mennen tullen hyvin mukaan koneeseen, muutenkin lennot sujuivat mallikkaasti. Helsinki-Vantaan kentällä oli aika kiittää kaikkia upeasta ja onnistuneesta matkasta. Hieno kokemus kaikkiaan, kannustetaan jatkossakin kaveria ja pidetään yhtä SVS perheen kesken!

 

Teksti: Minna Hassinen

Kuvat: Jasmin Josefsson ja vanhemmat